Vyrábí se technologií alkoholového kvašení z biomasy. Nejčastěji z rostlin obsahujících větší množství škrobu a sacharidů - obilí, brambor, kukuřice a řepy. Proto je také nazýván kvasný líh.
Denaturací lihu se zabraňuje jeho konzumaci, pro ostatní účely nemá denaturace téměř žádný vliv na vlastnosti lihu.
Denaturační činidla a jejich poměr je přesně definován legislativou státu, ve kterém je denaturovaný etanol v prodeji. Mezi jednotlivými zeměmi jsou značné rozdíly.
V České republice lze koupit dva druhy technického lihu plně denaturovaného pro obecné použití - EUR a 1b.
Minimální množství na 1L ethanolu:
Jako plně denaturovaný etanol nesmí být použit k výrobě potravinářských výrobků. Proti náhodnému požití obsahuje hořkou odpuzující látku. Nepředstavuje riziko pro životní prostředí a je lehce odbouratelný v biologických čističkách odpadních vod.
Upozornění: Technický líh je hořlavina I.třídy a jeho výpary se velmi snadno vznítí! Na vzduchu se rychle odpařuje bez zanechání viditelných stop. Se vzduchem může vytvářet výbušnou směs. Dodržujte pokyny pro bezpečné zacházení uvedené na etiketě.
Pro větší balení a velkoobchodní ceny nás prosím kontaktujte.
Copyright © 2010-2021, Nanobala s.r.o. Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu společnosti Nanobala s.r.o. zakázáno